Tante Door

Rust en ruimte
Het ras van Tante Door is Ross Ranger dit is een langzaam groeiend ras. Tante door groeit op in een ruime* stal en de boer laat haar in alle rust groeien. Door de ramen en deuren in de stal heeft Tante Door een natuurlijk dag- en nachtritme en gaat daarom ook rusten zodra de avond valt.

Optimale omstandigheden kuikens
De eerste drie weken, als Tante Door nog een kuikentje is, worden de stallen aangepast met verwarming en speciaal kuikenvoer. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor de groei van de kuikens.

Voeding en antibiotica
Tante Door beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De bemesting van de kip is 100% plantaardig en bestaat uit verschillende soorten granen zoals: tarwe, maïs en haver, hier worden nog mineralen, vitaminen en soja. De soja die Tante Door krijgt is verantwoordelijke soja, dit houdt in dat er bij het telen is gelet op het verantwoordelijk omgaan met de wetgeving, arbeid, gemeenschap, natuurlijke omgeving en goede landbouwpraktijken. Groeibevorderaars zijn wettelijk verboden en krijgt Tante Door dus niet toegediend. Het vlees van Tante Door is antibiotica vrij**.

Minder stresshormoon
Bij het transport en de verwerking van Tante Door wordt rekening gehouden met het welzijn van de kip. Er is minimaal transport nodig waardoor er minder* stresshormoon wordt aangemaakt. De kip wordt met de hand gevangen en vervolgens op ambachtelijke* wijze geslacht. Ook deze verwerking vindt volledig in Nederland plaats. Er wordt gewerkt met apparatuur waar zo min mogelijk water aan te pas komt. Hierdoor blijft het vlees mals wat een stevige ‘bite’ geeft na bereiding. Zo kun jij genieten van een heerlijk stukje kip.

*t.o.v. reguliere kip

**Wij proberen het gebruik van antibiotica zo laag mogelijk te houden en gebruiken zoveel mogelijk middelen op natuurlijke basis. Op het moment dat onze Tante Door kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken krijgen zij na goedkeuring van de dierenarts antibiotica toegediend. Deze kippen zullen niet onder het concept Tante Door verkocht worden. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het vlees van Tante Door kippen altijd antibiotica vrij is.

Slagerij Meat & Eat Tante door

Online bestellen?

Binnenkort kunt u al onze producten ook online bestellen! Wilt u nu al een bestelling doorgeven? Laat het dan even weten via info@slagerijmeatandeat.nl of bel 035-65602767